Gerechten
Typische gerechten van het Iseomeer
juli 5, 2025
Casoncelli alla Bergamasca zijn hét typische gerecht uit de provincie Bergamo, en een waar symbool van de Lombardische keuken.
juli 5, 2025
Franciacorta is dé mousserende wijn uit de regio Brescia en wereldwijd bekend om zijn kwaliteit en wordt volgens de klassieke methode geproduceerd, net als champagne: met tweede gisting op fles, handmatige oogst en lange rijping.
juli 5, 2025
Typische gerecht van Clusane, een dorpje aan de oever van het Iseomeer, aan de kant van de provincie Brescia. Het gerecht wordt meestal geserveerd met polenta.
juli 5, 2025
Dankzij het unieke microklimaat – met bergwindjes die samenkomen met de zachte lucht van het Iseomeer – en de ligging op zonnige hellingen, ontstaat er een wijn met een rijk aroma, volle smaak en diepe geur. Veel druiven groeien nog altijd volgens oude methodes, bijvoorbeeld aan pergola’s op kleine terrassen in de bergen.
juli 5, 2025
Deze salami is een echt streekproduct en wordt vooral gemaakt in de dorpjes Cure, Masse en Siviano. Dankzij het bijzondere microklimaat krijgt het vlees hier zijn unieke smaak.